Hírek

Mesterházy Ernő elfogadta Antal Attila bocsánatkérését

Hírek
2012.10.02.
 

Írásos észrevételben cáfolta Antal Attila nyomozati szakaszban tett vallomását Mesterházy Ernő, Demszky Gábor volt főpolgármester akkori tanácsadója, aki ugyanakkor elfogadta a BKV volt vezérigazgatójának bocsánatkérését.

 

"Függetlenül attól, hogy Antal Attila a tárgyaláson pontosította és jelentősen megváltoztatta nyomozati vallomását, és a velem kapcsolatos valótlan állítások miatt bocsánatot kért tőlem, Antal Attila nyomozati vallomása sem alkalmas a velem szembeni vád alátámasztására (pl. nem a vád tárgyát képező, hanem az azt megelőző takarítási szerződésről beszél)" - írta észrevételében Mesterházy Ernő, amelyet kedden olvasott fel a bíró a Kecskeméti Törvényszéken..

Az egykori tanácsadó szerint fontos kérdések tisztázhatók lettek volna, ha a nyomozás során helyt adnak indítványának és sor kerülhet az Antal Attilával való szembesítésre.

Mesterházy Ernő a nyomozati szakban elmondottakat megismételve kijelentette, hogy a főpolgármester politikai tanácsadójaként a BKV ügyeibe semmilyen beleszólása vagy befolyása nem volt, és nem is lehetett.  "Ennélfogva Antal Attila nyomozati vallomásának más, velem kapcsolatba hozott, de a vád tárgyává nem tett szerződéseket illető vallomásai sem felelnek meg a valóságnak" - írja.

"Antal Attilát soha nem kértem és nem utasítottam semmire, sem a BKV ügyeiben, sem másban, ezért a valóságnak nem felel meg Antal Attila nyomozati vallomásának azon része, amely szerint én bizonyos szerződések megkötésére utasítottam volna. A kihallgatást vezetők elfelejtették megkérdezni Antal Attilától, hogy kiket értett "Mesterházyék " alatt, de erre Antal Attila a tárgyaláson magyarázatot adott" - olvasható az írásos észrevételben.

Mesterházy Ernő hangsúlyozta, hogy Antal Attilával soha nem találkozott kettesben, a többi legfeljebb néhány találkozó során soha nem beszéltek a BKV bármely konkrét szerződéséről. Mint írja, nem felel meg ezért a valóságnak, hogy több megbeszélésen is utasította Antal Attilát szerződések megkötésére. Szerinte nem véletlen, hogy a találkozóikon részt vevő személyeket ezzel kapcsolatban ki sem hallgatták, mivel az ő kihallgatásukkal rögtön cáfolható lett volna Antal Attila nyomozati vallomásának ezen része.

"A Montana nevű céggel kapcsolatban soha nem beszéltem Antal Attilával, a szerződésről nem is tudtam, ennélfogva nem utasítottam a szerződés megkötésére, és nem is kértem számon. A valóságnak nem felel meg Antal Attila nyomozati vallomásának az a része sem, hogy Olti Ferencet én ajánlottam volna bárkinek is" - jelentette ki a volt főpolgármesteri tanácsadó.

"Antal Attila a 2010. február 4-ei kihallgatása során nem a vád tárgyát képező, hanem a korábbi takarítási szerződésről beszél. Kijelentem, hogy sem a vád tárgyát képező, sem az azt megelőző időszak takarítási szerződéséről nem beszéltem Antal Attilával. Antal Attila nyomozati vallomása rengeteg kárt okozott nekem, feleségemnek és három gyermekemnek, ennek ellenére bocsánatkérését elfogadom" - zárul Mesterházy Ernő írásos észrevétele.

 
Hiba | BKV per

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.