Hírek

Sajtóinformáció: Háttér honlap indul a BKV perről

Hírek
2012.06.12.
 

Budapest, 2012. június 13. - A BKV-per kezdetével egy időben indul el az ügyet részletesen bemutató honlap, amely folyamatosan friss információt nyújt a tárgyalássorozatról, illetve annak hátteréről. A  Wikipedia-szerűen felépülő honlap célja, hogy az ügy iránt érdeklődő újságírók és civilek minél részletesebb információt kapjanak az egyik legfontosabb budapesti közügyet tárgyaló bírósági perről. A BKV-per oldalt a Pallasz Páholy Klubháló Egyesület hozta létre Nyílt Társadalom Intézet támogatásával.

 

A bkvper.egyavaros.hu címen elérhető honlap célja, hogy hiteles tájékoztatást adjon a per eseményeiről, hátteréről és szereplőiről. Az oldal a per ideje alatt folyamatosan frissül, naprakész információkat biztosítva mindazok számára, akik a tárgyalássorozatot politikai befolyástól független forrásból kívánják követni.

A honlap átfogó tájékoztatást nyújt az ügy hátteréről, eseményeiről, politikai vonatkozásairól; nemcsak a BKV-ügy részletei ismerhetőek meg általa, hanem bemutatja azt is, milyen szerepet játszik a közlekedési vállalat a fővárosi és az országos politikában. Az oldalon megjelennek majd az egyes tárgyalási napok eseményeiről szóló tudósítások, a szereplőkkel készített interjúk, illetve a BKV-per eseményeit feldolgozó újságcikkek kivonatai. Az indulástól kezdve elérhetőek rajta az ügyben érintettek portréi, különös tekintettel az egyes személyeknek a perben betöltött szerepére. 

A honlap folyamatosan bővülő dokumentumtárából letölthetőek a nyomozás és a per legfontosabb anyagai: nyomozati iratok, vallomások, jegyzőkönyvek. A holnapot különböző médiumoknál dolgozó újságírók írják, az általuk feltöltött anyagok a WikiPedia rendszeréhez hasonlóan szabadon használhatók. Az oldal üzemeltetői az ügy minden érintettjének felkínálják a lehetőséget, hogy az általa fontosnak vélt, releváns információkat megosszák a nyilvánossággal.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség januárban folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és 14 társa ellen a Fővárosi Törvényszékhez. Az Országos Bírósági Hivatal a Kecskeméti Törvényszéket jelölte ki a per lefolytatására. A tárgyalássorozat 2012. június 13-án kezdődik a vádirat ismertetésével.

A BKV-ügyet bemutató oldal egy nagyobb vállalkozás része. A Pallasz Páholy Klubháló Egyesület gondozásában a közeljövőben elinduló új weboldal a főváros működésével kapcsolatos információkat közöl majd az aktuális események tükrében. Az oldal célja, hogy pártpolitikától mentesen, szakmai szempontból, ugyanakkor közérthető módon tájékoztassa a budapestieket a városi közügyek hátteréről. Az „Egy a város” projekt és az annak részeként létrejövő BKV-per oldal a Nyílt Társadalom Intézet  támogatásával jött létre. 

 
Hiba | BKV per

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.