Hírek

Hagyó egykori irodavezetőjét hallgatták meg

Hírek
2013.05.15.
 

Hagyó Miklós irodájának egykori vezetője tanúkénti meghallgatásán azt mondta az egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per keddi tárgyalásán, hogy nem tudott a BKV Zrt. és a kommunikációs cégek közötti szerződésekről.

 

 

Homonnai János ügyész kérdésére az egykori irodavezető elmondta: 2006 végén Hagyó Miklós főpolgármester-helyettessé történt megválasztása után kezdett dolgozni a budapesti városházán az elsőrendű vádlott irodavezetőjeként, közalkalmazotti jogviszonyban. Az iroda vezetését 2008 márciusáig tudta ellátni, ekkor az MSZP III. kerületi elnökévé választották, s ez összeférhetetlenné vált közalkalmazotti jogviszonyával. Hangsúlyozta: területrendezési szakismerettel rendelkezett, a munkájára igényt tartottak, ezért megbízási szerződéssel továbbra is dolgozott Hagyó Miklós irodájában.
 
A tanú azt mondta, Hagyó Miklóst akkor ismerte meg, amikor Molnár Gyula egykori MSZP-s főpolgármester-jelölt választási kampányában dolgozott. Kérdésre válaszolva közölte: személyesen ismerte az önkormányzati cégek vezetőit. A cégek közül a BKV Zrt. volt a legfontosabb, annak vezetői a fontos ügyek miatt, az állandó sztrájkfenyegetettség következtében sűrűn voltak megbeszéléseken, bizottsági üléseken a városházán - fűzte hozzá. Kitért arra, Mesterházy Ernő másodrendű vádlottat ismerte, ő minden héten ott ült Demszky Gábor főpolgármester kabinetjének ülésein.
 
Az ügyész a tanút a BKV Zrt. és az Európa Kht. közötti kommunikációs szerződésről kérdezte. A vádirat szerint az Európa Kht. vezetőjét - H. Györgyit, aki a vád időszakában az MSZP III. kerületi vezetésének volt a tagja - ő mutatta be Regőczi Miklós nyolcadrendű vádlottnak, aki a BKV Zrt. kommunikációs vezérigazgató-helyettese volt. Az egykori irodavezető azt mondta, ez előfordulhatott, de többre nem emlékszik.
 
A tanú közölte, tudott arról, hogy H. Györgyi egy nagy példányszámú, ingyenes lapot szerkesztett, szavai szerint ő a "szívében" szocialista volt, de "pártatlan" volt mint újságíró. A BKV Zrt. "sajtópályázat kiírásának havi rendszerességgel történő lebonyolítására" kötött szerződést az Európa Kht.-vel, ennek értelmében 2007 júniusától 2009 áprilisáig 13,46 millió forintot fizettek ki. A bíróság tanúkörözést adott ki H. Györgyi ellen, mivel ő idézések ellenére nem jelent meg a bíróság előtt.
 
Az egykori irodavezetőt a Soda Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft. és a BKV Zrt. közötti kommunikációs szerződésekről is kérdezték, de ő azt mondta, ezekről sem tudott. Az említett kft. a "kisföldalatti luxusmetróvá történő pozicionálása", valamint a "Libegő, a Sikló és a Fogaskerekű Vasút népszerűsítése" tárgyában tanulmányokat készítette. A két tanulmányért 18 millió forintot fizetett ki a közlekedési vállalat. A tanú azt mondta, ismerte a Soda Kft. ügyvezetőjét, K. Erikát - aki szintén tagja volt az MSZP III. kerületi vezetésének -, de a közlekedési vállalat és a kommunikációs cég közötti szerződésről nem tudott.
 
Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró csütörtökön tanúmeghallgatással folytatja a per tárgyalását. (MTI)
 
Hiba | BKV per

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.