Hírek

Reklámcégek vezetői a tanúk padján

Hírek
2013.03.14.
 

A Well Kft és a Pont EZ Kft. vezetőjét hallgatták ki tanúként cégeik és a BKV Zrt. közötti szerződések miatt a Hagyó Miklós és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per csütörtöki tárgyalásán.

 

 

A Well Kft. vezetője hangsúlyozta: a cége által készített, a Combino villamosok népszerűsítése érdekében rendezett kampányuk jól sikerült, azt a közlekedési vállalat munkatársai nem tudták volna elkészíteni. A gazdasági társaság vezetője a BKV Zrt. 2006-os évzáró eseményeire - mesés mikulás, mesés karácsony és mesevillamos - készített népszerűsítő kampányt is sikeresnek értékelte, hangsúlyozta azonban, hogy azokat alvállalkozóval végeztették el. Hasonlóan vélekedett a BKV Zrt. részére készített bliccelés elleni kampányról is.
 
Hangsúlyozta: az ismert és prosperáló gazdasági társaságnak a BKV Zrt. nem a legnagyobb megrendelője volt. A váddal jelzett időszakban a közlekedési vállalat a Well Reklám és PR Ügynökség részére több mint százmillió forintot fizetett ki.
 
Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró felolvasta Regőczi Miklós nyolcadrendű vádlott nyomozati szakban elmondott, a bíróság előtt visszavont vallomását. E szerint, a Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes mellett kommunikációs vezetői posztot betöltő Lelovics Ottó ötödrendű vádlott utasította arra, hogy szerezzen neki egy megfelelő állást. A nyolcadrendű vádlott kérésére a Well Kft. vezetője vállalta, hogy az ötödrendű vádlottat alkalmazza egy másik - a perben meg nem nevezett - munkavállalóval együtt. Vallomása alapján a fizetésüket a Well Kft. a BKV Zrt.-nek kiszámlázott összegekből biztosította.
 
A cégvezető a foglalkoztatásáról elmondta: nem tudtak arról, hogy Lelovics Ottónak másutt is volt munkaszerződése. Hangsúlyozta: nem csodálja, hogy a nyolcadrendű vádlott visszavonta vallomását, mert "ebből egy szó nem igaz". A tanú kérdésre válaszolva elmondta: az ügyészségi kihallgatása során nem érzett semmilyen nyomást, vagy kényszert.
 
A Pont EZ Kft. vezetője tanúvallomásában kiemelte, hogy Vajda Pál korábbi főpolgármester-helyettesen keresztül kerültek kapcsolatba a BKV Zrt.-vel. A tanú tárgyalt Hagyó Miklóssal is mielőtt főpolgármester-helyettesnek megválasztották. Hangsúlyozta azonban, hogy a főpolgármester-helyettesnek nem volt köze a BKV Zrt.-vel kötött szerződésekhez. Három kommunikációs szerződés elkészítéséért a cégnek 12,2 millió forintot fizetett ki a BKV Zrt. A cég vezetője utalt arra, hogy a Pont EZ Kft. az MSZP-frakció mellett is dolgozott tanácsadóként.
 
Az ügyész csatolt több olyan tanulmányt, melyekből szó szerinti részeket vett át a Pont EZ Kft. a BKV Zrt. részére készített anyagához. A tanú nem tudott arról, hogy bármilyen írásból átvettek volna részeket, azonban hozzátette, hogy a kommunikációs szakma azonos fogalmakat használ. Megjegyezte: az egyik tanulmányba beleolvasott, amely alapján az a megállapítása, hogy azt tőle vették át, mert évtizedeken keresztül dolgozott újságíróként. Az ügyész hozzátette: a közlekedési vállalat részére a "tanulmányt" 2006-ban készítették, míg az általa becsatolt anyag 2004-ben készült.
 
A tanú a vádban szereplő harmadik szerződéssel kapcsolatban elmondta: a Hócipőnek alapító szerkesztője, kis részben tulajdonosa is. A tanú szerint, a humor eszközei hatásosan alkalmazhatók, ezért javasolta, hogy a Hócipő újságban a BKV Zrt. imázsát növelő PR, illetve szponzorált anyagok megjelentetését. A per március 19-én tanúkihallgatásokkal folytatódik. (MTI)
 
Hiba | BKV per

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.