Hírek

Székelyné alig emlékszik valamire

Hírek
2013.03.05.
 

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV Zrt. jelenlegi közönségkapcsolati osztályvezetője tanúkihallgatásán kevés érdemi dologra emlékezett kedden a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen indult büntetőperben a Kecskeméti Törvényszéken.

 

 

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a vádban szereplő szerződésekkel kapcsolatban hallgatta ki a tanút, akinek az ügyész valamint a vádlottak és védőik is kérdéseket tettek fel. A tanú szerint például a Well Reklám és PR Ügynökség Kft. - a Combino villamosok népszerűsítését vállalta 60 millió forint megbízási díjért - ismert kommunikációs cég, a szerződéssel kapcsolatos iratokat azonban hiányosan találták meg, amikor a közlekedési vállalathoz került.
 
A tanú a Pont EZ Kft.-vel megkötött szerződésekről csak általánosságban beszélt. A vádirat szerint a szükségtelen szerződésekért - többek között a Hócipő című szarkasztikus kétheti lapban PR-cikkek megjelentetésért, valamint tanulmány elkészítéséért - 12,2 millió forintot fizetett ki a BKV. Regőczi Miklós nyolcadrendű vádlott hangsúlyozta, a szerződésre szükség volt, mert ha valaki a szatirikus lapot olvasók között akarta a BKV Zrt.-t népszerűsíteni, akkor csak a Hócipő jöhetett szóba.
 
A tanú szerint bár nem látta, hasznosak voltak a GPS Capital Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel aláírt megbízási szerződések, amelyeket a vádirat szerint "a BKV Zrt. kormányzati értékelése és megítélésének javítása, lobbi stratégia" kidolgozása érdekében kötöttek. A BKV a kormányzati megítélés javítása érdekében kötött szerződésért 32,8 millió forintot fizetett a vádiratban szereplő időszakban a GPS Capitalnak. A teljesítést Regőczi Miklós nyolcadrendű vádlott igazolta.
 
A Soda Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft. által készített "tanulmányokra" a tanú szakmai véleménye szerint nem volt szükség. A vádirat szerint, Regőczi Miklós nyolcadrendű vádlott "fiktív feladatot kreált" a cég részére, amelynek az MSZP II. kerületi elnökségi tagja volt az ügyvezetője. A cég a "kisföldalatti luxus metróvá történő pozicionálása" valamint a fogaskerekű vasút "népszerűsítése tárgyában" készített tanulmányokért összesen 18 millió forintot fizetett ki a BKV Zrt.
 
A DAM Bt.-vel kötött megállapodásra a tanú nem emlékezett - a megbízási szerződést és a tanulmányt a bíróság előtt megtekintette. A vádirat szerint a szerződést Antal Attila harmadrendű vádlott kötötte meg a DAM Bt. kültagjával, aki korábban a Hagyó Miklós által vezetett XII. kerületi MSZP szervezetnek volt a tagja. A "fiatalok bliccelés elleni kampányáról szóló tanulmány" készítéséért összesen 5,7 millió forintot fizetett a BKV Zrt.
 
A per március 7-én tanúkihallgatással folytatódik. (MTI)