Hírek

Felolvasták Horváth Éva visszavont vallomását

Hírek
2013.01.22.
 

A hatodrendű vádlott nyomozati vallomása szerint Puch László szocialista politikus Média Magnet Kft. nevű cége is kapcsolatban állt a BKV Zrt.-vel. Horváth Éva vallomását a Hagyó Miklós és társai elleni, a Kecskeméti Törvényszéken folyó per keddi tárgyalási napján ismertették. Horváth Éva az eljárás során két alkalommal is visszavonta nyomozati vallomását, és új verzióval állt elő.

 

 

A vádirat szerint a Média Magnet Kft. - amely a hatodrendű vádlott nyomozati vallomása szerint Puch László cége - nyolc tanulmányt készített a BKV Zrt. részére, azokért a közlekedési vállalat 25,4 millió forintot fizetett ki. "A tanulmányok a BKV Zrt. számára szükségtelenek voltak, felhasználásra nem kerültek" - áll a vádiratban.
 
Horváth Éva 2007. február 1-től a BKV Zrt.-hez tartozó DBR Metro részlegénél volt alkalmazásban sajtóreferensként, majd 2008. február 10. és 2009 augusztusa között Hagyó Miklós elsőrendű vádlott mellett, a főpolgármester-helyettesi kabinetben, megbízással sajtó- és PR tanácsadói munkakört látott el.
 
A bíróságon ismertetett nyomozati vallomás szerint a Média Magnet Kft. ügyvezetőjét a hatodrendű vádlott mutatta be 2007-ben a nyolcadrendű vádlottnak, Regőczi Miklósnak, aki akkor a BKV Zrt. kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese volt. "Regőczi ekkor már tudta, miért van ott M. Mária, és ki küldte" - tette hozzá vallomásában Horváth Éva.
 
A Központi Nyomozó Főügyészségen készült kihallgatások jegyzőkönyvei közül Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró felolvasta azt is, amelyben a hatodrendű vádlott arról beszélt, többször hallotta a városházán Puch László titkárnőjétől, hogy K. Andrást Puch László közbenjárására kellett alkalmazni a BKV Zrt.-nél.
 
Horváth Éva vallomása szerint több alkalommal találkozott K. Andrással Puch László titkárságán, és ebből az vált számára bizonyossá, hogy jó baráti kapcsolatban állt a szocialista politikussal. Vallott arról is, hogy 2007 végén találkozott Antal Attilával, a BKV Zrt. akkori vezérigazgatójával, aki felháborodva mondta neki, K. Andrást fel kellett venni Puch László közbenjárására titkárságvezetőnek. Horváth Éva vallomása szerint a vezérigazgató azért volt felháborodva K. András miatt, mert a férfi vagy betegállományban, vagy tanulmányi szabadságon volt és nem végezte el a rábízott munkát.
 
Később, amikor Balogh Zsolt lett a BKV Zrt. vezérigazgatója, arról panaszkodott a hatodrendű vádlottnak, hogy amikor megszüntette K. András munkaviszonyát, "magas végkielégítést volt kénytelen adni neki". Balogh Zsolt negyedrendű vádlott azt is elmondta Horváth Évának, hogy Puch László miatt igyekezett K. Andrással megállapodni.
 
A vádirat szerint K. András 2007 januárjától 2008 novemberéig volt alkalmazásban a BKV Zrt.-nél, amely után nem járt volna semmilyen plusz juttatás, ennek ellenére 14,2 millió forintot vett fel távozásakor. A keddi tárgyaláson az ügyészség módosította, illetve pontosította a vádiratot, de a vádlottak minősítését nem változtatta meg. A vádlottak kihallgatása befejeződött, a per február 26-án a tanúk kihallgatásával folytatódik.
 
Horváth Éva hatodrendű vádlottat folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel mint felbujtót vádolja az ügyészség. A vádirat szerint a Hagyó Miklós által létrehozott és vezetett bűnszervezet 1 milliárd 490 millió forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak. (MTI)
 
Hiba | BKV per

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.