Hírek

Peráthelyezés: elutasítva!

Hírek
2013.01.17.
 

A hatodrendű vádlott védője azt indítványozta, hogy helyezzék át az illetékességgel rendelkező bírósághoz a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőpert.

 

 

Ha a csütörtöki tárgyalási napon előterjesztett indítványt nem találná megalapozottnak a törvényszék, akkor Bárándy Péter ügyvéd bírói kezdeményezés, egyedi normakontroll iránti eljárás alkotmánybíróság előtt történő megindítását kéri - áll a Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró által felolvasott indítványban. A védő azzal indokolta kezdeményezését, hogy az OBH kijelölési legitimációját megalapozó rendelkezést az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a december 29-én kihirdetett határozatában.
 
A védői indítványt a törvényszék rövid tanácskozás után elutasította, mert álláspontja szerint van hatásköre és illetékessége az eljárás lefolytatására. A határozat ellen több vádlott és védő fellebbezést nyújt be, így a Szegedi Ítélőtábla dönt róla.
 
Ezután az ügyész megkezdte a Horváth Éva hatodrendű vádlottat érintő vádpontok ismertetését. A Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádolta meg Hagyó Miklóst és társait. (MTI)
 
Hiba | BKV per

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.