Hírek

Ártatlannak vallotta magát a bliccelés elleni kampány kidolgozója

Hírek
2012.12.13.
 

A korábban iskolaigazgatóként dolgozó tizenharmadrendű vádlott sem vallotta magát bűnösnek a BKV-nak 4,7 millió forintért elkészített tanulmány miatt a Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per csütörtöki tárgyalási napján.

 

 

M. Zsuzsanna tizenharmadrendű vádlott a nyomozati szakban nem tett vallomást, a bíróság előtt leírt vallomását ismertette, kérdésekre a tárgyalás jelenlegi szakaszában megtagadta a válaszadást. Vallomása szerint 2007. október 1-jén kötött szerződést a BKV Zrt.-vel, ahol Zelenák Tibor kilencedrendű vádlottal került kapcsolatba.
 
Feladata az volt, hogy a fiatalok bliccelés elleni kampányának részleteit dolgozza ki a BKV Zrt.-nek, készítsen el egy tanulmányt. A tanulmány hasznos volt a BKV Zrt. számára - értékelte saját anyagát.
 
Hangsúlyozta, hogy a vádlottak közül Hagyó Miklóst akkor ismerte meg, amikor az elsőrendű vádlott az MSZP XII. kerületi szervezetének elnöke lett, ahol a tizenharmadrendű vádlott is párttag volt. A többi vádlott közül csak a kilencedrendű vádlottat, Zelenák Tibort ismerte meg a BKV Zrt.-vel kapcsolatos szerződés megkötésekor. Kijelentette: a BKV Zrt.-vel kötött szerződés értelmében a rábízott munkát elvégezte.
 
A vádirat szerint Regőczi Miklós nyolcadrendű vádlott valaki utasítására kérte Lelovics Ottó kilencedrendű vádlottat, hogy kössön szerződést M. Zsuzsanna tizenharmadrendű vádlottal, a DAM Bt. kültagjával, előre meghatározott összegben. A szerződés témája a fiatalok bliccelés elleni kampányáról szóló tanulmány elkészítése volt, havi 250 ezer forintért. A szerződés 2009. június 15-éig állt fenn, mely idő alatt 4,7 millió forintot fizettek ki.
 
A vádirat szerint a szolgáltatásra a BKV Zrt.-nek nem volt szüksége, a tanulmányt nem használták fel.
 
A nyomozati iratokból kiderült, hogy a kifizetéseket a fizetési nehézségekkel küzdő BKV Zrt. 60-90 napra teljesítette, a tizenharmadrendű vádlott Bt.-je azonban a "havi teljesítés" után rövid időn belül megkapta a benyújtott számla ellenértékét. Az is kiderült, hogy a szerződés megkötését nem előzte meg szerződtetési eljárás.
 
Zelenák Tibor kilencedrendű vádlott a nyomozati szakban a BKV Zrt. és a DAM Bt. közötti szerződéssel kapcsolatban azt vallotta: a DAM Bt. havonta leadott számlájához néhány soros beszámolót leadott, az volt a teljesítményigazolás. Az ügyész becsatolt több olyan anyagot - tanulmányokat és újságcikkeket -, melyeket a bíróság felolvasott. Ezek egyes részei megegyeztek a tizenharmadrendű vádlott által elkészített tanulmány részeivel.
 
M. Zsuzsanna tizenharmadrendű vádlottat az ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével bűnsegédként vádolja.
 
A vádirat szerint a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak. Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró 2013. január 15-én folytatja a bizonyítási eljárást. (MTI)
 
Hiba | BKV per

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.