Hírek

Demszky Gábor is elfogadta Antal Attila bocsánatkérését

Hírek
2012.10.09.
 

Budapest volt főpolgármestere egy hétfő esti rendezvényen beszélt a BKV-perről, amelyet politikailag motiváltnak tart. Demszky Gábor szerint cinikus a BKV-ügyben zajló eljárás, de bízik a bíróság függetlenségében.

 

„Megkomponált, megtervezett sorozat volt, amely politikai célt szolgált és ezt a célt el is érték. Megbocsáthatatlannak tartom, hogy emberek tucatjait hurcolták meg, gyanúsították meg, hozták hírbe” - jelentette ki Demszky Gábor a Budai Liberális Klub rendezvényén.

Hozzátette: cinikusnak tartja a BKV-ügyben zajló eljárást. Mint mondta: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a politikai PR egyik leghatékonyabb eszköze az ügyészség. A volt főpolgármester szerint az is az ügy politikai motivációját mutatja, hogy sorozatosan olvadnak el a vádak.

„Remélem, egyszer kiderül, hogy mi történt, hogyan történt, ki tervelte ezt ki, kik vettek részt benne, ki adott erre utasítást” - fogalmazott Demszky, aki szerint az ügyben érintett embereket évekre tönkretették, számukra csak az jelentene elégtételt, ha kiderülne az igazság.

A volt főpolgármester kijelentette: már csak a bíróság függetlenségében bízik, mert már nem maradt más, amiben bízni lehetne, „bár ez lehet, hogy naivitás”.

Mint ismert: Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója szeptember végén a Kecskeméti Törvényszéken nyilvánosan bocsánatot kért Demszky Gábortól, egykori helyettesétől, Hagyó Miklóstól, valamint Mesterházy Ernő volt főpolgármesteri tanácsadótól, amiért az ügy nyomozati szakaszában terhelő vallomást tett rájuk.

Antal Attila azt mondta: a terhelő vallomásokat az ügyészség és a rendőrség nyomására tette, állítása szerint ugyanis ez volt az ára annak, hogy szabadon engedjék. A volt vezérigazgató ugyanekkor visszavonta nyomozati vallomását a törvényszéken.

Ugyancsak bírálta az ügyészség eljárását Mesterházy Ernő, aki Demszky Gáborhoz hasonlóan szintén elfogadta Antal Attila bocsánatkérését. A volt főpolgármestert egyébként még tanúként sem hallgatták meg a BKV-perben.

 
Hiba | BKV per

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.